sábado, 16 de septiembre de 2017

Símbols


Wuivre


WuivreEl wuivre representa dues serps entrellaçades entre si que simbolitzen la força de la terra. Simbòlicament, la seva traducció s'associa amb la unió i el poder de la terra; és per aixó que es diu que no pot ser tocat per l'aigua perquè perd tot el seu 'poder'. pels celtes també representava la dualitat confusa i contradictòria de la natura.
A més de protecció, aquest símbol proporciona amor a qui el porti. 

L'origen del wuivre no és del tot conegut, ja que les serps s'han usat com a símbol al llarg de la història per diverses civilitzacions associant el seu significat amb la unió, sacrifici i energia. Els celtes el van utilitzar com a amulet.


Personalment, se'm fa molt interessant com un símbol pot ser representat de diverses maneres i com ha seguit present al llarg del temps.



Mà de Fàtima

 Mà de Fàtima
La mà de Fàtima, també coneguda com Hamsa o Khamsa - en àrab خمسة - és un símbol format per una mà amb cinc dits. Té la peculiaritat que el dit mig està al centre, entre els dits anul·lar i índex que tenen el mateix tamany. A més, té dos polzes, cadascun inclinat cap a la part exterior.


Aquest símbol té principalment dos significats, segons la posició de la mà. Si està cap adalt, simbolitza força, poder i benedicció; també s'utilitza contra el mal d'ull i per protegir a la persona que el porta.


No obstant, el significat de la mà de Fàtima cap avall és totalmet diferent, també té el nom d'Ull turc i tendeix a atreure sort, paciència i amor a qui porta aquest amulet.


Sempre he vist aquest símbol per tot arreu però mai he sapigut exactament el que significava, és per això que l'he escollit.



Ull d'Horus


 Ull d'Horus
L'ull d'Horus o Udjat era un símbol solar de característiques màgiques, protectores, purificadores i guaridores que representa l'estat perfecte.

Va ser usat per primer cop com a amulet màgic quan Horus el va fer servir per retornar la vida a Osiris. Des d'aquell moment va ser un dels més poderosos; potenciava la vista, protegia i remeiava les malaties oculars, contrarestava els mals d'ull i protegia els difunts. 


Com a talismà, simbolitza la salut, prosperitat i indestructibilitat del cos i la capacitat de renéixer.

He escollit aquest símbol perquè l'he vist molt i he sentit a parlar d'ell, però no sabia el que significava ni la seva història.






No hay comentarios:

Publicar un comentario