viernes, 20 de octubre de 2017

Lleis de la Gestalt

La psicologia de la Gestalt, paraula alemanya que traduida equival a 'forma', és una branca de la psicologia que estudia i decodifica el procés perceptiu humà per establir una sèrie de lleis universals. Per aquesta metodologia d'estudiar i formalitzar l'experiència visual, s'ha arribat a afirmar que la Gestalt és una teoria fenomenològica.



Existeixen 8 lleis bàsiques de la Gestalt:



Llei de la proximitat: Els elements que estan pròxims entre sí es tendeixen a agrupar-los per crear una certa uniformitat secuencial.

Llei de la proximitat


Llei de la similitud: Com més característiques comparteixin els elements que relacionem -color, forma, textura, tamany-, major serà la força cohesiva que formem entre ells.


Llei de la similitud


Llei del tancament: Tendencia a tancar les formes per facilitar l'ordre d'una imatge. imaginem els detalls que falten en una figura per completar-los.


Llei del tancament


Llei de la continuitat: Els nostres ulls segueixen fàcilment elements que es disposen al llarg d'una línia continua i els percibim com a una unitat.


Llei de la continuitat


Llei figura i fons: Descriu el fet de que es percep més una figura que el fons en si.


Llei figura i fons

Llei de la pregnancia: Tendencia a agrupar diferents formes i elements per establir una organització lo més clara i senzilla possible.

Llei de la pregnancia


Llei del contrast: La posició relativa dels diferents elements incideix sobre l'atribució de qualitats -com el tamany- d'aquests.



Llei del contrast


Llei del moviment comú: Els elements que es desplacen en la mateixa direcció tendeixen a ser vistos com un grup o conjunt.

Llei del moviment comú

No hay comentarios:

Publicar un comentario