lunes, 26 de febrero de 2018

Peanuts

Característiques del còmic


- Vinyetes: Generalment quadrades o rectangulars, les més grans no solen estar delimitades per cap línia que no sigui el dibuix mateix. Hi ha alguna circular i separacions animades (dibuixos entre vinyeta i vinyeta).


- Cartutxos narratius: Hi ha escassedat de cartutxos. Es fan servir en dues ocasions concretes: a la introducció, on expressa tot el que diu Linus quan no esta present a la vinyeta; i per situar l'escena en el temps.



- Bafarades: La majoria expressen enunciats dits pels personatges sense cap altra intenció que no sigui informar. De tant en tant apareixen bafarades en forma d'ona, donen a entendre que allò que es diu vol passar desapercebut o s'intenta que no s'escolti gaire.
Hi ha alguna en forma de núvol on s'expressen somnis.
Quan algun dels personatges està desesperat, s'omet l'ús de bafarades.




- Deltes: Sempre senyalant qui diu l'enunciat. Gairebé sempre està present a la vinyeta el personatge, exceptuant els casos on es vol enfatitzar més l'expressió del receptor que la de l'emissor, aquí es quan es deixa el personatge fora de camp.


- Text: Sempre s'escriu en majúscules, amb la mateixa tipologia i tamany excepte en expressions exclamatives; on les lletres són més allargades.


- Línies cinètiques: Indiquen la direcció d'un llançament, caiguda o recorregut; moviments circulars o cops i moviments fets pel vent.





- Ideogrames: Hi apareixen alguns com per exemple: gotes (expressen preocupació o plor), exclamacions o interrogants, cors (per indicar el sentiment d'amor), estrelles (mareig), gargots (expressa que algú està emprenyat).


- Onomatopeies: Per donar a entendre que s'ha produit algun cop (WAP!, PING, BAM!, STOMP, BLAM!), caigudes o que alguna cosa ha rebotat (WHAM!, CLUMP, THUMP THUMPITY THUMP), sorolls fets per algun dels personatges (Z, AINS, HOHOHAHOHAHA, ohhh, AUUUU!, BAHHH!, sniff sniff, buah!, ahhh!), que alguna cosa s'ha trencat (ding, rip!, smash!), per expressar silenci (tip tip tip)



- Personatges: Són animats, no realistes. Simulen personatges infantils, de curta edat.
S'assemblen entre ells, dóna la sensació que tots estan fets sobre la mateixa base, ja que tenen el mateix nas, coll, peus i constitució. Es distingeixen per la forma de la cara (si es més rodona o més allargada), el cabell, la roba i l'altura de cada personatge.


- Trames/color: Sempre es mantenen les mateixes línies i patrons en la vestimenta dels personatges. Les ombres estan representades al terra amb línies.



-Disseny: Fet a mà, esborranys fets a llapis i bolígraf.


No hay comentarios:

Publicar un comentario